Haber

İmamoğlu davası: Duruşma 30 Kasım’a ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ait ‘ihaleye komplo kurmak’ suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Örneğin Büyükçekmece’de. Ara kararını açıklayan mahkeme, Ekrem İmamoğlu’nun avukatıyla birlikte duruşmada hazır bulunmasını istedi. Mahkeme, kamu atığı olup olmadığı konusunda da Beylikdüzü Belediyesi’ne yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma 30 Kasım’a ertelendi.

İçişleri Bakanlığı Mülki Müfettişliği’nin hazırladığı rapora dayanarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 7 kişi hakkında iddianame hazırladı. Avukatının İmamoğlu’nun ihale sürecinin hiçbir aşamasına müdahil olmadığını, talimat ve talimat bulunmadığını, imzasının bulunmadığını belirttiği ihaleyle ilgili olarak halkın 250 bin lirayı heba ettiği iddia edildi.

İddianamede İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 7 isim hakkında ‘ihaleyi yapmak’ suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcılık, kamuoyunda ‘siyasi yasak’ olarak bilinen Türk Ceza Kanunu’nun ‘Bazı hakları kullanmaktan yoksun bırakma’ başlıklı 53’üncü maddesinin de İmamoğlu ve diğer sanıklar hakkında uygulanmasını talep etti.

Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ilk duruşma saat 14.00’te başladı. Savcı, mahkeme salonuna saat 14.04’te girdi. Duruşma hakimi salona saat 14.08’de girdi. Duruşma kimlik tespiti ile başladı. İmamoğlu’nun katılmadığı duruşmada diğer sanıklar Hilal Çuhadar, Fidan Gül, Cem Ülken, Hasan Çetin, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel hazır bulundu. Duruşmaya İçişleri Bakanı’nın avukatı Gülnur Kara Kucur da katıldı.

’30 YAŞINDAKİ MEMUR SATIN ALIMI İSTİYORUM’

Duruşmada sanık sıfatıyla ifade veren Hilal Çuhadar, önceki ifadelerini tekrarladı. Çuhadar, “30 yıllık memurluk hayatımın son 10 yılını Beylikdüzü Belediyesi’nde geçirdim. Yasalara veya mevzuata aykırı herhangi bir işlem yapmadım ve yapmayacağım. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Türkan Demirel: İşlemediğin bir suç için buradayım. İhale dokümanının iş bitirme belgesi açıkça görülüyor. Bu belgeye bakmak, bu davanın görüldüğünü haksız yere gösterecektir. TÜRSAP A belgesi, ihale dokümanı olarak sunulan yeterli bir belge değildir. Suçlamaları kabul etmiyorum.

FİDAN GÜL: ‘İHALE USULÜNE GÖRE YAPILDI’

İhale memuru olarak yargılanan Fidan Gül, “Sizin eksiksizliğinizle ilgili tüm evraklar gelince gönül rahatlığıyla imzaladım. Çünkü tüm ihale usulüne uygun yapılmıştır. TÜRSAP A belgesi, yeterli kriter olarak zorunlu bir belge değildir. Yeterli kriterleri karşılayan bir belge değildir. TÜRSAP İhalemizde belge istenmedi. Rekabeti engellediği için aranmak gerçek değildir. Teknik şartnamede yer alan belge yükleniciden istenen bir belgedir. Ama ihalede kural olan bir belge değil. Ekrem Bey talimat vermedi. O da katkı sağlamadı. Ne bana ne de rastgele bir arkadaşa talimat vermedi. Harcama makamı olarak kimseye talimat vermedim” diye savunmasını yaptı.

Gül, 250 bin liralık kayıpla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: “Kamu zararı olmadı. Asgari ücrette beklenmedik bir artış oldu. Bunun üzerine ek sözleşme yapıldı.”

Mehmet Hepgül, “2014 yılından beri Beylikdüzü Belediyesi’nde görev yapmaktayım. Yapılan suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum.”

Duruşmaya sanık avukatları Mehmet Gencer’in savunması ile devam edildi.

Cinayetten İçişleri Bakanlığı’nın zarar gördüğünü kaydeden Bakanlık, katılma talebinde bulundu. Mahkeme, İçişleri Bakanlığı’nın katılma talebini kabul etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Ekrem İmamoğlu’nun avukatıyla birlikte duruşmada hazır bulunmasını istedi.

Mahkeme, kamu atığı olup olmadığı konusunda da Beylikdüzü Belediyesi’ne yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma 30 Kasım’a ertelendi.

habergerede.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu